Jacqueline Montrée | Rigastraat 1 | 3404 CG IJsselstein

Wie is PodoService

Jacqueline Montrée is ooit gestart als 1e vrouwelijke schoenmaker met een uitbreiding in haar vakgebied door een opleiding voor "orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen" te volgen. Dit was haar kennismaking met het vak Orthopedie.

Zij heeft ook gedurende 7 jaar het vak van schoenmaker gedoceerd aan aspirant schoenmakers in de leeftijdscategorie 16 tot 54 jaar aan de toenmalige Kennis- en Opleidingencentrum SVGB te Nieuwegein.  Het SVGB is in 2010 verhuisd naar Utrecht en heet nu Dutch HealthTec Academy.

In de avonduren heeft zij gedurende 2 jaar een aanvullende opleiding gevolgd tot Podoposturaal Therapeute. En nu bleek dat de patient met lichtere voorzieningen net zo goed zo niet beter te helpen was. Na 10 jaar ervaring in de orthopedie heeft ze definitief gekozen voor PodoPosturale Therapie en is in 2005 gestart met haar eigen praktijk  “PodoService”, Rigastraat 1, 3404 CG IJsselstein.

Podoposturale Therapie heeft een bijzonder goede aansluiting met de vakgebieden Fysiotherapie, Osteopathie, Manuele Therapie, Cesartherapie, Mensendieck en het vakgebied Voetverzorging door pedicures. Een samenspel tussen deze therapieen en voetverzorging maakt meer mogelijk dan ieder afzonderlijk en zorgt voor een hoge klanttevredenheid.

PodoService is niet alleen werkzaam te IJsselstein maar ook bij fysiopraktijken enz. te Boxtel, Zaltbommel, Leerdam, Utrecht, Baarn, Zeist, Maarssen en Amersfoort.

In 2010 is Jacqueline gestart met een Algemeen Medische Basisopleiding op hbo-niveau en september 2011 GESLAAGD. Ook heeft ze een 4-jarige opleiding voor voetreflexzonetherapeut (westers en Chinees) gevolgd om vanuit die visie en praktijk nog meer inzicht te verkrijgen in en op ons bewegingsmechanisme. 

In 2013 is zij ook gestart met de hbo-opleiding tot register-podoloog bij de Stichting LOOP en gedoceerd aan de Dutch Health Tec Academy te Utrecht.. Kennis en vaardigheden kun je nooit genoeg hebben is haar motto. In juni 2014 is zij daarvoor met vlag en wimpel GESLAAGD.

De Stichting Hoger Onderwijs Nederland heeft op grond van de accreditatie aan de registerpodoloog een diploma uitgereikt waarin wordt vastgesteld dat de registerpodoloog met succes een opleiding op Hbo-niveau heeft afgerond.

M.i.v. 2020 Lid van het Artrose Instituut Nederland gevestigd te Zeist, Badmeesterschenkpad 14.

Het Artrose Instituut Nederland is een initiatief van medisch specialisten en fysiotherapeuten. Hier werken meerdere (para)medische vakgebieden onder één dak intensief met elkaar samen om tot de beste en meest duurzame niet-operatieve behandeling van artroseklachten te komen. Bij het Artrose Instituut Nederland werken medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, podologen en lifestyle coaches.

Wij bieden u een vernieuwende, niet-operatieve behandelwijze van artrose. Meerdere recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de door ons gehanteerde behandelwijze de best mogelijke niet-operatieve behandelwijze is voor artroseklachten. Indien onverhoopt blijkt dat een operatie voor u de beste behandeling is, kunnen wij u via ons netwerk snel doorverwijzen naar een gespecialiseerde orthopedisch chirurg.

Een behandeling bij het Artrose Instituut Nederland wordt vooraf gegaan door een intake bij de medisch specialist. Aan de hand van de intake bij de arts wordt bepaald of en hoe het Artrose Instituut Nederland u van dienst kan zijn.